Vecsey Korinna

Bemutatkozása:

"Almádiban hat évig éltünk édesanyámmal és a húgommal. Aztán idővel egy picit arrébb vándoroltunk az északi parton. Mindig balatoni lány voltam, Almádihoz sok emlék fűz. Az írás? Számomra szórakozás, izgalom, játék és kibontakozás. Egyelőre többet olvasok, mint írok, de emlékszem, Almádiban írtam először hosszabb történetet, megnyerve vele egy meseíró versenyt. Úgy kilenc éves lehettem. Az akkor még működő Váci Mihályba jártam. Most is élénken él a fejemben az a lázas rohanás az iskolapadból a parkba, hogy végre nyugalomban a történeteim megírhassam. Azóta eltelt sok év, irodalmi pályázatokon eddig ritkán vettem részt. De a Balaton és a hozzá kapcsolódó témák mindig megihletnek. Sok szép elhagyatott villa van a tóparti településeken, na meg nád, meg víz, meg kacsák..."

Pályázatra beküldött novellája: Régi mese 

 

Darócziné Sipos Ágnes

Bemutatkozása: "Veszprémben születtem 1981-ben. Az alkotás, a  versírás  ,a zene , az éneklés és rajzolás mind-mind az érdeklődési körömbe tartozik.  Úgy hiszem  szüleimtől örököltem a kreativitásomat,  hiszen apukám zenész és anyukám is érdeklődik a művészetek iránt, régebben sokat rajzolt.  Életem  eddigi legszebb eseménye , mikor 5 évvel ezelőtt megszületett kisfiam Ádám , aki már szinte most kész kis előadóművész! Biztos ,hogy ő is örökölte a zene szeretetét (ügyesen próbálgatja a dobolást) és imád rajzolni is!Sokszor írtam már verseket , névnapi-szülinapi köszöntőket stb., de inkább csak magamnak és ismerőseimnek. Eddig még nem küldtem be sehova sem pályázatot, de úgy éreztem most eljött az ideje. Egy kedves ismerősöm ajánlotta az oldalt, aki maga is ír novellákat! (Ezúton köszönöm neki, hogy adta az ötletet!)"

Pályázatra beküldött verse: Változás

Pályázatra beküldött rajza: Egykor a Balatonnál

Benke Mária

Benke Győzőné, szül. Török Mária vagyok, Benke Mária néven írok és publikálok. 1947. március 27-én egy Békés megyei faluban Endrődön születtem a Hármas Körös közelében, innen van bennem szerelem a vizek iránt…
Tanulmányaim gazdasági feladatok ellátására irányultak, így több mint 30 évig a fővárosban a Magyar Rádióban középvezetőként irányítottam az anyagellátást, beszerzést, logisztikát. Az irodalom iránti vonzalom, olvasás – írás formájában mindig is bennem volt. Komolyabban 10 éve írok verset, mesét, szépprózát, novellát, regényt… Rendszeresen publikálok a Kláris Irodalmi folyóiratban, két Kláris nívódíjjal büszkélkedhetem, továbbá rendszeres munkatársa vagyok szülővárosom Gyomaendrőd „Városunk” c. lapjának, ami négy éve hónapról-hónapra közli verseimet, meséimet. A Vecsési Tájékoztatóban szintén négy éve van egy állandó rovatom, a szép korú emberekkel készítek interjúkat, és írom meg élettörténetüket, s egyéb más eseményekről is tudósítok. Hetedik éve működik nálunk a G. Ferenczy Hanna irodalmi kör, melynek alapító tagjaként  járok a körbe, alkotásainkból a Vecsési Tájékoztató egy külön oldalon közöl  verseket.
Eddig két önálló mesekönyvem és egy zenés-versválogatásom jelent meg, ezen kívül 16 antológiában szerepelnek írásaim…Tavaly kiadtunk egy Vecsési Mesekönyvet MESELÁDA címmel, melyben 24 mesém közölték.
Számtalan kiadásra váró írásom van, nagyon termékeny vagyok.
Imádok írni, nekem az írás olyan, mint más embernek levegőt venni…
Fantáziám tárházából újabb és újabb történeteket mesélek el, egy dolog közös valamennyi írásomban, mindennek pozitív a kicsengése, és többnyire optimista a befejezése…
Hitvallásom az emberség, tisztesség, jókedv és mások segítése…
Sok pályázaton vesznek részt írásaim és jó néhánnyal helyezéseket, dicsérő okleveleket is kaptam. A legutóbbi sikerélményem, hogy egy pályázat eredményeként egy novellás kötetbe beválogatták egyik novellámat mely a 85. könyvhétre jelent meg, így a Vörösmarty téren dedikáltunk…
Az Önöknél rendezett pályázatnak nagyon örültem, és boldoggá tesz, hogy második helyezést értem el…
Rendületlenül írok minden műfajban, mindenről ami megérint, legyen az közélet, megtörtént esemény vagy kiszínezett fixió.
Bemutatkozásomat rövidebbre terveztem, de így sem fért bele ezernyi dolog…
 
Pályázatra beérkezett novelllái: A különös idegen 1 2 3 , A Sári - villa rejtélye
 

Lovrics Rebeka

   A név, amelyet imádott szüleim, 1973. január utolsó előtti szerdáján, kényszerből rám sóztak: Májer Orsolya. Nincs vele semmilyen problémám, egyszerűen csak nem ez járt volna, hanem az, ami az egyik kedvenc hobbim mellett olvasható. Csakhogy szerb nagypapám, Joszip Lovricˇ hiába tett meg mindet azért, hogy nagymamámmal együtt nevelhesse édesapámat és nagynénémet, a kegyetlen sorsnak más akarata volt: a gonosz mostohanagyapám nevét élteti tovább. Hogy a keresztnevem miként talált meg, senki ne kérdezze, mert még édesanyám sem tudna válaszolni rá. Ő ugyanis Rebekának akart keresztelni, de a szülőágyon, a megkönnyebbülés és a fájdalom mégis másik nevet csúsztatott a szájára. De én úgy döntöttem, egy kicsit kicselezem azt a fránya sorsot. Hogy ez mennyire fog sikerülni, nem tudom, mert a klaviatúrám író-cipőcskéje még igencsak aprócska méretű.
 
Pályázatra beérkezett verse: Ó, Pelso
 

 

 

Ismerkedj meg többi alkotónkkal is!

1 2 3 4 5 6