Mayer Barbara

Bemutatkozása:

" Mayer Barbara vagyok. Sopronban, 1991. év október hónap 8. napján, ősszel láttam meg a napvilágot szüleim gyermekeként és nővérem húgaként. Már korán, egészen kicsi gyermekkorom óta igyekszem művelni az írás tudományát. Még óvodás voltam, amikor megkértem nővéremet, hogy írja le a fejemben összefaragott rímeket. Igaz nem irodalmi témában, de harmadik helyezettként bekerültem a Természet Világa által meghirdetett diákpályázat díjazottai közé a „Természettudományos múltunk felkutatása” kategóriában. Ennek köszönhetően először jelent meg a nevem nyomtatott formában, amely az én szememben nagy előrelépésnek számít. A versek után egyre inkább szerelmese lettem a prózai formának. Rövid történetekbe, kisregényekbe és nagyregényekbe kezdtem bele, emellett a gyermekek számára is próbálok meséket papírra vetni. Tematikailag érdekel az emberi sors, az érzelmek, a szerelem. Megpróbálok minél több élettörténetet megismerni, és szociálpedagógus hallgatóként erre számos alkalmam is van. Az egyetemen volt szerencsém találkozni Sarkady Sándorral, soproni íróval, költővel, aki több művemet is elolvasta. Az ő pozitív értékelésének és bíztatásának köszönhetően szeretném kitartóan folytatni az alkotást, hiszen azt mondta: „Ha nem hagyom abba, ebből még bármi lehet.” "

Pályázatra beküldött verse: Balaton

Horváth Zoltánné (Kasza Gabriella)

Bemutatkozása:

„Nem hiszem, hogy a világ csak rossz tud lenni. Nem hiszek a kemény, örömtelen életben, nem hiszek a pénz mindenhatóságában, viszont az emberi értékekben nagyon hiszek. A legkisebbet is felfedezem, mert fel akarom fedezni. Hiszem, hogy legbelül minden ember "ember". Első versemet 17 évesen írtam meg Lengyelben. Kertész akartam lenni. Megbetegedtem. Dönteni kellett: tanulni vagy gyógyulni. Az utóbbinál nem lehetett semmi sem fontosabb. Ezzel a döntéssel egyszerre kiszakadtam egy közösségből, magányos lettem, és az életemet már nem én magam irányítottam, sokkal inkább a megszabott lehetőségek, illetve sokszor azok hiánya. Barátok helyett a papírlapok váltak társaimmá. Teljes gyógyulást ígért az orvos. Teljes életet igyekszek élni, ami bár eltér az átlagostól, mégis sokkal inkább az, különösen, ha bevezetőkben leírtak szerint élek.
Segítséget még senkitől sem nem kaptam ráadásul betegségemmel, is magamra maradtam attól függetlenül, hogy sajnos enyhe fokú epilepsziában, szenvedek, mégis tudatosítani és elfogadtatni kellett az elfogadhatatlant, hogy igenis nekem talpra kell állnom, nem szabad megtorpannom, nem szabad elhagynom magamat és szembe kellett szállnom; hogy ebből igen is ki kell gyógyulnom. Bár számomra elég nehéz „más” embernek lenni --mert ez csak a látszat. Belül én éppolyan vagyok, mint más-de arra sajnos ma nincs az embereknek idejük, hogy az ilyen „lassúbb” embereket is megismerjék, és esetleg foglalkozzanak komolyan a gondjaikkal. A sok apró csalódás és a nagy kudarc ellenére általában optimista vagyok, még abban is bízom, hogy meggyógyulok: mert nagyon akarom.
Nem akarok elkallódni a süllyesztő gödörben. Hiszen ez az ami inspirál. Ez az a csodálatos költészet amelyet hivatalossá akarok tenni, hivatalosan akarok verseket, regényeket–novellákat írni, olvasni és tanulni is. Netán a terveimet, céljaimat, álmaimat, vágyaimat, egészségemet az élet minden szép és „nehéz pillanatait együtt a boldogság és az öröm siker mámorában lelkemet megfüröszteni. Ez az amiről soha nem fogok lemondani, és nem is akarom abbahagyni, mert a jóistentől kaptam ajándékba ezt az „értéket”,  amely bennem van és várja, mikor tör felszínre."

Pályázatra beküldött verse: Tiszta szívvel

Pászti Péter

Bemutatkozása:
"Pászti Péter vagyok, budapesti lakos. Kalligráfiával, szépírással foglalkozom. Azon belül is a tradicionális betűtípusokkal, mint például a gótikus, italic, copperplate írásfajtákkal. Leginkább saját magam által készített merített papírra dolgozom, és arra írok többnyire történelemmel, vallással, természettudománnyal foglalkozó kódexeket. Természetesen emellett családtörténetet, irodalmi alkotásokat, verseskötetet és még sok minden egyebet is leírok, lerajzolok. Az ezekben szereplő grafikákat is én szoktam elkészíteni, így egy kódex teljes egészében kézműves alkotás.

Több kiállításon is szerepeltem, ahol több díjazott munkám is volt.

Pályázatra bekülrött munkája: Balatoni mars
 

 

 

Ismerkedj meg többi alkotónkkal is!

1 2 3 4 5 6