Farkas Dávid

Bemutatkozása:
"A nevem Farkas Dávid. 1992 nyarán láttam meg a napvilágot, Debrecenben.
Gyermek koromban, még csak a játék érdekelt, a fogócska az iskolaudvaron, és a testnevelés órán eltöltött rövid futball karrierem. Hamar szembe kellett néznem, a művészetem bölcsőjével, az érzéseimmel. Akkor még nem tudtam, hogy ebből formálható világot tudok létrehozni. De amint oda került a sor, hogy továbbtanulás, én az életem egy útmutató döntésével, jelentkeztem a debreceni Kós Károly Művészeti Szakközép Iskolába, ahol sikeres felvételim után elkezdtem az énem építését. Az iskolában, számos diákot és tanárt ismerhettem meg, akik mind hatással voltak életem ezen szakaszára. Ötvösként megadatott nekem,  hogy megismerhettem, és a diákja lehettem Ötvös Nagy Ferencnek, és Dávid Attila Norbert iparművésznek. Eleinte a technikákról, a művészetről tanultam meg sokat, majd végzős diákként, Attila tanítása alatt megismertem a saját magam művészetét. Az iskolában találtam meg életem szerelmét, aki teljesen elvarázsolta a szívem a szeretetével. Miután sikeresen befejeztem vizsgamunkám, és a vizsgákat is kiválóan teljesítettem, egy kis időszakra félre kellet tennem ötvös ismereteim, mert elhelyezkedésem illetően elkezdtem egy két éves képzést, mint gyógymasszőr. Annak érdekében, hogy finanszírozni tudja e képzésem, munkát vállaltam, mint benzinkutas. Már eltelt lassan két év így munka, iskola párhuzamban, és úgy érzem kellő tapasztalatot szereztem az emberek terén is. Örültem nagyon, hogy állásom van, mert így édesanyámnak is be tudtam segíteni, aki már születésemtől fogva egyedül nevelt fel, mert a másik félnek nemvolt szüksége ránk. De a művészetet nem hagytam félbe, mert számos versem született, számos zenei alkotás, és sok színpadi élménnyel gazdagodtam. Egy volt iskolatársammal, csinálunk egy ötvösműhelyt egy közeli városban, melyet én majd szeretnék kiegészíteni, egy szobrászműhellyel is. Az iskolában Juha Richárd volt a tanárom mintázáson, ahol született egy-kettő jobb portrészoborom. Szeretném kamatoztatni az itt megszerzett tudást az életem során is. Szeretnék majd a verseimből, egy önálló gyűjteményt összehozni, és eljuttatni az emberek felé, továbbá szeretnék még számos kiállítást, a párommal karöltve. Tervezem  majd a közeljövőben befejezni a sci-fi regényem, melyet már egy éve kezdtem el, sajnos nagy szünetekkel, az időmet behatároló dolgok miatt."
A pályázatra beküldött versei: Az érzés, Lelkem sodrása, Fenntről talán, Egy az út, Az idő
 

Májer József

Bemutatkozása:

"1948 karácsonyán születtem a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerújfaluban. Anyai ágon nincstelen cseléd családból származom. Apám szerb származású volt, és jómódú földműves család fiaként, tanult férfiként élte az életét. A történelem visszásságai szétválasztották családunkat. 1954-től 1966-ig Ózdon éltem. A csodálatos hegyek ölében nagy szegénységben éltünk. 1966-ban Csepelre költöztem. Gimnáziumba már ott jártam, levelező tagozaton. Tizennyolc évesen kezdtem a versírást. 1972-ben abbahagytam, mert nem voltam képes a szocializmust dicsőíteni. Inkább a lázítás, a szabadságvágy volt fellelhető verseimben. Allegóriákat is írtam, de ezek többségét is megsemmisítettem. Féltem az önkénytől, a terrortól, a börtöntől. Ezután dolgos hétköznapok következtek. Éltem a magyar ember küzdelmes, silány életét. 2009-ben, unokám kedvéért újra tollat ragadtam. Most már szabadon írhatok a problémákról."

A pályázatra beküldött versei: Hajnal a Balaton partján, Balatoni este

Lupsánné Kovács Eta

Bemutatkozása:

Néhány éve írok verseket (nyugdíjas korom óta). Korábban számokkal dolgoztam, a költészetre alig jutott idő.
Megigéz a természet szépsége. Szeretem nézni az út menti fán üllő madarakat, a fűben nyüzsgő bogarakat... és papírra vetem az élményt. Így születnek gyerekverseim is.
Olvasni nagyon szerettem, Arany János mindig a kedvencem volt, de Márai Sándor, Nagy László, Wass Albert, és sokan tartoznak még a kedvenceim közé. Több antológiában, irodalmi folyóiratban jelentek meg verseim. Részt vettem néhány megmérettetésen, volt ahol értem el helyezést, VI. III. I. és volt ahol semmit. Legbüszkébb arra vagyok, hogy egy versemet beválogatták a Corvin Kiadó által kiadott iskolai antológiába, vagy a mini kötet, ahol szavak illusztrálnak képeket. Ide két versem is bekerült. Regisztrálva vagyok pár verses oldalra. Verseim zöme a Poet,hu-n jelenik meg. Kritikusaim az unokáim. Az ő ötletük nagyon fontos nekem."

A pályázatra beérkezett verse: Vízparton

Ismerkedj meg többi alkotónkkal is!

1 2 3 4 5 6