EREDMÉNYHIRDETÉS!

2014.07.16 07:52

Tisztelt Pályázóink!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy kulturális pályázatunk eredménye megszületett!

Mielőtt lejjebb görgetne, engedje meg, hogy pár mondatban összefoglaljuk mi is történt az elmúlt hetekben:

Látván a beérkezett pályázatok mennyiségét és sokszínűségét, kulturális értékét, a villa tulajdonosai méltó díjátadást, a művek továbbgondozásának megszervezését és a Balatonalmádi kulturális életében való megjelentetését tűzte ki célul. Ehhez segítséget kaptunk a Balatonalmádi Turisztikai Egyesülettől akik látván a pályaművek színvonalát, lehetővé tették, hogy a minden évben megrendezésre kerülő „Hungarikum Fesztivál” keretében - annak nagyszínpadán - bonyolíthassuk le a díjátadást.
Az egyesület segítsége ezzel még nem ért véget, ugyanis a művek továbbgondozásában is támogatásukról biztosítottak minket, így a beadott festmények és rajzok az időszakos városi kiállításon („VasútARTjáró” ), a győztes versek és novellák pedig a helyi újságban kaphatnak helyet, így lehetővé téve a nagyközönség számára megismerésüket. 

Az eredmények:

A benyújtott pályaműveket kategóriánként a villa tulajdonosának családjából és az egyesület kuratóriuma által delegált tagokból álló zsűri bírálta el. A bizottság a beküldött alkotások közül a villa hangulatához, a helyhez, a Balatonhoz kötődő gondolatok, élmények, alapján az alábbi novellákat, verseket és képeket választotta ki díjazásra.


Novellák:

1. Amaranth: Rejtély a villában trilógia
2. Benke Mária: A különös idegen trilógia
3. Anatole Hongrois: Balatonalmádi emlék


Versek:

1. Jónás Dániel: Érzelmi hullámok
2. Lovrics Rebeka:  Ó, Pelso!
3. Lupsánné Kovács Eta: Vízparton (gyerekvers)
  

Képek:

1. Török Tivadar: Balatoni szerelem
2. Bucsányi  Endre: Partravetve
3. Burzuk Ilona: A balatoni nádas naplemente I.

A díjazottaknak ezúton is gratulálunk!

 

A díjátadásról:
A weboldal mellett mindenkit emailben is értesítünk a pályázat eredményéről. A díjazottakat és természetesen bárkit aki pályázott ezúton sok szeretettel meghívunk nyilvános díjátadó ünnepségünkre, ami a Balatonalmádi Hungarikum Fesztivál nagyszínpadán 2014. július 27-én 17:30-as kezdettel kerül megrendezésre.

Helyszín: Balatonalmádi Öregpark, a Wesselényi strand főbejárata

17:00-tól a tulajdonos és családja a nagyszínpad mellett várja a Tisztelt díjazottakat és pályázókat saját Villányi boraiból összeállított finom borkóstolóra.

Még egyszer engedjék meg, hogy megköszönjük minden kedves pályázónak részvételét, a meglepően nagyszámú színvonalas alkotást, melyben a fantázia érzelmek a Balaton szeretete mindenkor felfedezhető.
És végül ne feledjék ebben a “versenyben” nincsenek vesztesek csak győztesek, hiszen mindenki, aki pályázott hozzátett mind Balatonalmádi, mind pedig a közös Magyar kultúránkhoz egy értékes darabot.